דחוף!!

השאלה: שלום כבוד הרב!!
ברצוני לשאול 2 שאלות, והן:
1. הכנתי פנקיניים במחבט אחד חלבי וחביטה במחבט פרווה אחר ליד המחבט החלבי, באמצא ההכנה בטעות הפכתי את החביטה בעזרת המזלג החלבי,
האם המחבט חלבי? מה קורה עם המזלג? מה עושים?
( אחכ שמתי מים חמים על המחבט ואת המזלג שמתי במים חמים גם, כמובן לא ביחד..)
2. יש לי יומולדת בימים הקרובים, בתשעת הימים, האם מותר לקבוע למסעדה עם החברות? כשזה מוגדר ללכת למסעדה לכבוד היומולדת שלי, ועם המשפחה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 5:06:12 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. לא פרטת האם המזלג החלבי היה בחלב חם באותו היום או שמא המזלג לא נגע בחלב באותו היום. על כן יש שתי אפשרויות.
א. המזלג נגע בחלב חם באותו היום, בני ספרד אין כל בעיה, לבני אשכנז החביטה היא חלבית, אבל לא המחבת.
ב. אם המזלג לא נגע בחלב באותו היום אין כל בעיה, ואפילו המאכל הוא פרווה.