הוכחת יהדות

השאלה: שלום רב!
סבטא שלי מצד האימא נפטרה באוקראינה בגיל צעיר, אך אחותה (שהיא דודה של האימא שלי) קבורה כאן בבית עלמין יהודי. האם זה יכול לעזור? בת דודה מצד האימא של בעלי לעתיד(אימהות שלו ושלה -תאומות) כבר עברה תהליך הוכחת יהדות, האם ניתן להשתמש בזה כהוכחה נוספת?
והאם יש בעיה בכך שאנו רשומים על אותה כתובת וגרים ביחד עם בעלי לעתיד?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 2:05:15 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כדאי לכם להרשם מוקדם לחתונה מכיוון שיתכן ותצטרכו להביא אישורים וזה לפעמים לוקח זמן.
לגבי הדודה היא אחות אמך אולם לא הוכח שהם אחיות מאב או מאם, דבר זה צריך הוכחה. ועל כן נראה שבצד שלך יצטרכו ברור יהדות.
לגבי הצד השני אם הם תאומות אזי רוב הסיכויים שתספיק תעודה של הדודה.
בכל אופן כדאי לכם לקדם את העניין ולהתחתן בהקדם.

בבברכת התורה והארץ