הוכחת יהדות

השאלה:

מהן ההוכחות שצריך בחור יהודי מקולומביה (בוגוטה) להביא כדי להוכיח את יהדותו? הוריו נישאו בנישואין אזרחיים מאחר וזה הנוהל בקולומביה הם נישאו גם על ידי רב רפורמי . כעת הוא רוצה להנשא בארץ בנישואין על פי ההלכה! שם הבחור דיאגו שמלבך שם אימו שרה שמלבך סבתו מצד האם הגיע לקולומביה מאנגליה היא נולדה על ספינה שהגיעה לקורסאו (אי בצפון דרום אמריקה) הסבתא רבא מתה בלידה גופתה הושלכה לים , וכשהסבתא עלתה לחוף לא צויינה עובדת יהדותה. בשום מסמך רשמי בקולומביה לא מציינים יהדות של אדם. דיאגו זוכר מביקוריו אצל סבתא את כל הסממנים היהודיים : נרות שבת , חנוכיה , נטלה לנטילת ידיים ליד המיטה , סבתו לימדה אותו "מודה אני"..אביו שחי בקולומביה נסע לבוגוטה שם נמצאת הסבתא שהיא כבר מבוגרת מאוד כדי לבדוק אם יש מסמכים אולם העלה חרס בידו.מה לעשות?!

התשובה

הרב יעקב אריאל |

שיפנה לרושם הנישואין בעיר מגוריו והלה יסביר לו אלו ראיות הוא צריך
להביא. יכול להיות שהוא יצטרך גיור לחומרא.