השקפות בציונות הדתית

השאלה: שלום רב,

אני לקראת בחירת מדרשה לשנה הבאה בע"ה.
אני לא מגיעה מבית שבו לומדים תורה יומם וליל, רק בשבתות קצת דברי תורה מעלונים ותו לא. העניין הוא שרק השנה נחשפתי ל"זרמים" גם בציונות הדתית (בדומה לחרדים), כלומר שיש "קוקניקים", "ברסלבים" וכולי.

בכל מקרה הלכתי לבדוק מדרשה אחת שה"מוטו" שלה זה איחוד השקפות בעולם הרוחני. כלומר ללמוד את הכתבים של כל הרבנים הקדושים הגדולים, "טעימה" מכולם.

השאלה היא האם לא יצא שכרי בהפסדי אם אלך למדרשה כזאת, בחינת "תפסת מרובה לא תפסת" ושעדיף ל"התמקד" ברב אחד וללכת בדרכו. (אני עדין בשלב בחיי שלא הצלחתי להבין לאיזה זרם דתי ארצה להשתייך)

כאן המקום לציין שהשאלה הזו הועלתה בפני רב המדרשה (זו שדוגלת באיחוד השקפות בעולם הרוחני) והוא השיב שכל הזרמים האלו מקומם בגלות, שכל אחד מגיע ממקום שונה ולכן רבו שונה, וכאן כשאנו בא"י זה הזמן לאחדות, לאחד את הכל ולינוק מהכל.

בכל זאת ייעצו לי להתמקד (חברות טובות) בזרם אחד, משום שממילא אני מבולבלת.

מה כדאי לעשות? מה דעתך בנושא? אשמח לעיצה.

תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 1:36:57 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יש גיל שצריך לשמוע זרם אחד ודברים ברורים, ויש גיל שכדאי ואפשר לשמוע הרבה. אם את בתחילת הדרך כדאי לברר היטב את דרכה של הציונות הדתית, כדאי לקחת את הזרם המרכזי שהקים את הציונות הדתית (הרב קוק זצ"ל או הרב מוהליבר זצ"ל) ולברר את שיטתם. לאחר שיסוד השיטה מובן אפשר להמשיך ולברר את הדרכים והשיטות הנוספות.

בהצלחה