טיפול בהילינג יהודי

השאלה: שלום וברכה.
ראשית ברצוני לברך אתכם על העבודה הנפלאה שלכם.
זהו אתר חשוב מאוד,לכולם ובעיקר לבעלי תשובה שנתקלים יום יום בהרבה שאלות בתהליך הלא פשוט(כמוני...),ואני חייבת לציין שלכל שאלה ששאלתי קיבלתי תשובות מקצועיות ותוך זמן קצר ביותר.אז כאמור,המון תודה!
ולשאלתי*-
אני כבר הרבה שנים מעוניינת ללמוד ולעסוק בתחום הטיפולי.
לפני מספר שנים למדתי שיטת טיפול הנקראת-רייקי.שיטת טיפול אנרגטי בעזרת סמלים יפניים.למדתי אצל מישהי עם זיקה ליהדות והיא לימדה גם דרך סמלים יהודיים(מגן דוד,מנורה ועוד).טיפלתי תקופה ואז התחלתי בתהליך של חזרה בתשובה והרגשתי מאוד לא נוח לטפל דרך סמלים יפניים והפסקתי.
שמעתי במקביל הרצאה של הרב יצחק פנגר שדיבר על כך ואמר שזה לא כשר.מבחינתי זו הייתה חותמת סופית להרגשתי.
ובכל זאת,אני מאוד רוצה לטפל ועכשיו אך ורק דרך משהו שקשור למקורות שלנו,ליהדות.
חיפשתי מקומות והתגלגל לידי שם של מקום-בית האושר שנמצא בכפר סבא.
זה מקום שפועל הרבה שנים ומלמדים שם הילינג יהודי.
את שיטת הטיפול הגתה בעלת המקום.אישה ,בעלת תשובה שבמשך שנים טיפלה בהילינג רגיל וזה מספר שנים שהיא מטפלת בשיטה של הילינג יהודי כשהיא שואבת את המקור לטיפול מהתפילות,מהסידור,מהתורה ורק ממקורות היהדות.
שאלתי אותה אם זה מוכר,אם זה כשר,אם יש הסכמות.
והיא אמרה שכן.
היא אמרה שרבנים אמנם לא נותנים אישור לאישה אבל יש לה הרבה תמיכה מרבנים(אני לא יודעת אם ראוי לציין את שם הרבנים או שזה ייחשב ללשון הרע...?),אבל בהחלט ציינה כמה שמות ושגם דתיים באים ללמוד אצלה.
שאלתי*-
אני רוצה ללמוד בשביל לטפל אחכ ולא רוצה לבזבז את זמני וכספי לריק.
האם זה באמת מאושר עפי הרבנים?
איך אפשר לדעת בביטחון שזה ראוי ושייך ונכון?
הבנתי שהרבה לומדים שם ויש לה אתר באינטרנט עם הרבה פידבקים מהקהל הרחב.
עושה רושם אמין,אך איך אוכל לדעת ששיטת הטיפול שהיא הגתה אכן ראוי ללימוד וטיפול?
תודה על תשובתכם.
שרון

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 2:12:23 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אני מעריך את דבריך שנכתבו בצורה נבונה וחכמה.
נראה שתדברי אם אותה אשה (בעלת המקום) שאמרה לך שיש רבנים שהסכימו איתה, ותקחי מספר טלפון אחד או שניים, ותשוחחי עמם, יתכן שיוכלו להרחיב לך על המקום, וכמו כן תדעי מהי עמדתם האמיתית כלפי המקום והמלמדים בו.
אני אישית אינני מכיר את המקום ההוא, ועל כן לא אוכל לענות.

צום החמישי לששון ולשמחה