יהדות אחרי אימוץ

השאלה: שלום רב,

חברתי גילתה לאחרונה שהיא מאומצת. היא בת כ-60, גדלה כיהודיה בארץ והתחתנה בארץ על פי היהדות. יש לה שתי בנות ואפילו נכדים וגם הבנות התחתנו על פי הדת.
כיום היא גרושה ומעוניינת להתחתן מחדש. בן הזוג חושב שעליה לעבור גיור כדי שלא תהיה בעיה של נישואי גויים. האם היא נחשבת כלא יהודיה? היא לא יודעת מאיפה היא מאומצת ואמה איננה יכולה לתקשר ולמסור לה מידע נוסף.
בנוסף, במקרה שעליה לעבור גיור איך הדבר ישפיע על הילדים והנכדים? האם גם הם ייאלצו לעבור גיור?
תודה מראש,
בברכה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/31/2013 12:16:57 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

חסרים כאן הרבה פרטים. כגון היכן היה האימוץ, האם יש אישורים וכדו´, כמו כן אצל מי הייתה מאומצת?דברים רבים הצריכים בדיקה. בכל אופן כדאי לגשת לבית הדין באזור המגורים ולהעלות את הנושא. שם גם ידונו במעמדה כעת ובמעמד הילדים. אני לא יכול לפרט את התשובה לשאלות כל זמן שהפרטים לא ידועים, ורק בית דין יכול לדעת ולהשיג את הפרטים הנצרכים. כל חוות דעת שלא תביא בחשבון את כל הפרטים הנצרכים לא תהיה מחייבת ומוחלטת. מכיוון שהנושא סבוך כדאי לגשת לטוען רבני שמתעסק בשאלות אלו שיעזור לאסוף חומר ראיות.

בהצלחה