יהדות

השאלה: שלום כבוד רב
אני עלית לארץ ליפני 19 שנה מברית המאצות ממדינה מוסלימית ע"י אפגניסטן.שיתחילה מלחמה שם אנחנו הינו צריכים לעזוב הכל .גדלתי במשפחה שומרי מסורת ,גם במדינה קודמת.אני מאוד רציתי להיות בארץ כי כל הזמן הירגשתי שזה מקום שלי.היתחתנתי עם בחור לא יחודי ,כי לא היה משמאות לזה הכי חשוב שיהיה בן אדם טוב.אחרי שנתיים היתגרשתי כי לא היסתדרנו. בזמן הריון יתגלה שיש לי גן טיי זקס,זה לא היה משהו לא נורמלי,כי חצי משפחה שלי מאוקראינה,וחצי מבלארוסיה,אז בגלל זה אנו ניחשבים אשכנזים.לא מיזמן אני היתי צריכה לסדר משהו במשרד הפנים ואחרי כמה בירורים היתגלה שבת.ז. לא כתוב שאני יהודיה.בישבילי זה היה שוק.אני חשבתי מה אלי לעשות.,זה מאוד חשוב בישבילי.אחרי כמת 20שנה אין לי שום מיסמכים רציתי להזמין משם מסמכים עטקים,וקיבלתי תשובה,שבזמן מלחמה ארכין נישרף.אני לא מוכנה לשבת עם כל הבנות רוסיות שלא כשורות ליהדות ורק רוצות להתחתן ובגלל זה עוברות גיאור.אני יודעת שאני יהודיה ומשפחה של אבא שלי יכולה לעגיד את זה לצערי מצד של אמא לא נישארו אף אחד משפחה של סבטא שלי מצד של אמא הרגו נצים בזמן מלחמת אולם השניה וגם של סבה וביגלל זה הם גדלו בבית אתומים.אני צריכה עזרה מה אני צריכה לעשות.אני מודה לך על סבלנות ומודה על עזרתך.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 1:47:52 PM
בס"ד

שלום וברכה

אם את יהודיה ורוצה להיות יהודיה אמיתית, אין אפשרות אחרת אלא להתחיל הליך גיור מסודר (איפה שאת גרה), אבל הכל מתוך הכרה שאת מתחילה לקיים מצוות כהלכה (שבת, כשרות, חגים וכל המצוות). ואחר כך אי"ה יהיו פתוחים לפניך כל השערים ותהיא יהודיה כשרה כהלכה בשמחה.