יהודי או ממזר

השאלה: שלום,
מספר שאלות לי-

המקרה:
במידה ושואבים ביצית מאישה נשואה (יהודיה) וגבר רווק תורם את זרעו(יהודי) ושניהם מביאים ילד לעולם בחו"ל באמצעות פונדקאית שאינה יהודיה.

שאלות:
1. האם ע"פ הדת היהודית/חוקי הדת במדינת ישראל הרך הנולד נחשב כמי שאינו יהודי מעצם כך שהפונדקאית אינה יהודיה למרות ששני ההורים בפועל הינם יהודים וכך גם רשום בתעודת הלידה?
2. במידה ואכן הרך הנולד יחשב כמי שאינו יהודי מעצם כך שהפונדקאית אינה יהודית - מהם תהליכי הגיור שיש לבצע בכדי לגייר את הרך הנולד?
3. האם לאחר שגיירנו אותו תוכל לטעון הרבנות כי מדובר בילד ממזר מעצם כך שתורמת הביצית נשואה והגבר אינו בעלה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 1:49:42 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. אנו חוששים לאם הפונדקאית, ועל כן יצטרך גיור (לפחות לחומרא).
2. הרך יכול לעבור גיור על ידי ההורים המגדלים. אם ההורים שומרי תורה ומצוות אין בעיה בגיור.
3. לא.