יהודים נאולוגים

השאלה:

שלום רב,
זה עתה חזרנו מביקור בהונגריה. שם נחשפתי למושג יהודים נאולוגים. האם אפשר לפרט מה הוא זרם זה ביהדות, ומה המשמעות המעשית בעניין קיום מצוות? האם מותר להתפלל איתם, האם דיני כשרות המזון נשמרים על ידם ואפשר לסמוך עליהם?

בברכה,

דוד

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

ניאולוגיים זו קבוצה ביהדות הונגריה, שהם מבוססים על השו"ע אבל יש להם שינויים בדת. כגון: עוגב בבית כנסת, רמקול ועוד מספר דברים שהם מקילים.
באופן כללי יש לסמוך על כשרות חב"ד, שהם יודעים בכל דבר על מה אפשר לסמוך ועל מה לא. על כן אם אתה נוסע להונגריה, צור קשר עם שליח חב"ד המקומי והוא כבר ידריך אותך מה לקנות וממה להתרחק.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי