ילדים להורים שהתחתנו שלא כדין

השאלה: בס"ד
ראשית ברצוני להודות על השירות החשוב - יישר כוח !!!
ברצוני לדעת מהן המשמעויות של הבאת ילדים לעולם במסגרת נישואין שלא כדת משה (אזרחיים) הן מבחינת ההורים והן מבחינת הילדים.

תודה רבה והמשך יום מוצלח

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 2:02:30 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

ילדים מחוץ לנשואין הלכתיים, זהו תוהו ובוהו של העולם, אין יודעים מי האבא של הילדים, ומי האח של מי ומי האחות של מי, וממילא יש בעיות של נשואין לאחר מכן שמא ישא אח את אחותו. ההורים הם שגורמים את התוהו ובהו והילדים הם הסובלים לאחר מכן.
העולם נוצר במחשבה וסדר עלינו להמשיך ולפתח אותו כסדר ולא להפוך אותו.