נישואין לקראים

השאלה:

כבר שאלתי שאלה בנושא של נישואין לקראים ונענתי שאסור להתחתן איתם מכיוון שהם ספק ממזרים.

השאלה שלי היא ממש מהותית, כי אני הולכת לאבד מישהו שהיה עמי שנתיים וארבעהחודשים...

השאלה שלי, אם ברבנות מחתנים אותם, לאחר שביררו עליהם פרטים וראו שבאמת הם שומרי תורה ומצוות ומכבדים את התורה שבעל פה וקשובים לכל התורה, האם בכל זאת אסור להתחתן איתם.
ואם אסור, אז למה הרבנות מחתנת?!
זה אומר שמי שמתחתן למרות שהרבנות מתירה זאת, הוא חשוף לספקות שילדיו יהיו ממזרים?
למרות שהוא קיבל על עצמו את היהדות כולל התורה שבעל פה?
אני אובדת עצות, אשמח לתשובה מהירה,

תודה רבה,
סימה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 2:30:49 PM

בס"ד

שלום וברכת ד´

אינני יודע מי ענה לך ומה ענו לך, בכל אופן נושא הקראים וסוגי הקראים הוא נושא סבוך, לא רצוי שיהא נידון כלל באתרי אינטרנט. אפשר לגשת לרב העיר שבו את מתגוררת או חברך, ולהתייעץ עם רבנים מפורסמים רושמי נישואין מובהקים, אצלם אפשר למצוא (בדרך כלל) את התשובה הנכונה. במקרה שדרך זו לא אפשרית כדאי לפנות ללשכת הראשון לציון הגר"ש עמאר שליט"א (רחוב ירמיהו 80 ירושלים) ולשאול ממנו עצה אישית.
לא כדאי לעשות צעדים פזיזים.