קורס במשפט עברי

השאלה:

שלום רב,
במהלך קורס במשפט עברי גיליתי כי על פי הרבנות בארץ, גיור רפורמי אינו תקף רק גיור אורטודוכסי.
סבתי מצד אימי עברה גיור רפורמי בדרום אמריקה. הורי נישאו ע"י רב רפורמי גם כן בדרום אמריקה.
הורי עשו עלייה, ועד לשיעור בקורס הנ"ל לא העלתי על דעתי כי קיימת בעיה כלשהי בשאלת יהדותי.
כיום אני בקשר עם בחור שאביו חזר בתשובה ואנו מדברים רבות על נישואים. אני חוששת מן האפשרות כי ביום בו אגיע לרבנות, אלו יחליטו כי איני יהודיה ואאלץ לעבור גיור.
אני חשה חוסר וודאות ופחד רב. האם יש דרך בה אוכל לברר העניין באופן פרטי לפני הגעתי לרבנות לצורך נישואים?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 2:20:39 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לצערי אני מבין את ההרגשה של אדם שחי בתחושה שהוא יהודי אולם יום אחד בהיר מתברר לו שכנראה אינו כזה, זו הרגשה קשה מאד, ויש לה לפעמים השלכות רוחניות ופסיכולוגיות, וצריך רוח ואמונה חזקה שהדבר יכול להסתדר.
כדי להיות בקשר ישיר אם רב שיכול לעזור לך במצבך המיוחד, וברור שהדבר יתברר ביום מן הימים. רוב הסיכויים שכאשר תגיעי להרשם לנישואין הדבר יתגלה. על כן עליך לשבת עם עצמך טוב ולהחליט על המשך דרכך, אולם מכיוון שזאת החלטה קשה, הייתי מציע שתפני לרב שקצת קרוב אליך שיעזור לך בתהליך, שהרי אפילו אם תצטרכי לעבור גיור את צריכה הדרכה.

בהצלחה, חזקי ואמצי.