קניות בסופר

השאלה:

שלום רב!
ברצוני לברר משהו.
במידה ואני עושה קניות בסופר ולוקחת שקיות הביתה,לא אלה שמשומשות למוצרים אלה שקיות נוספות שלא בשימוש-זה גזל.
במידה שאני יודעת מראש שאני רוצה לקחת שקיות הביתה שישמשו אותי בצרכים בבית ובמכוון שמה כל מוצר בנפרד בשקית נפרדת במטרה שיהיו הרבה שקיות שאוכל לקחת.
האם זה גזל?
רוצה להדגיש שאני מודעת מראש למה אני שמה כל מוצר בנפרד,במטרה של לקחת כמה שיותר שקיות הביתה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 1:46:57 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. אין לקחת שקיות הביתה זו גניבה גמורה.
ב. לעטוף כל פריט בשקית כשהמטרה היא להרבות שקיות כאן אין גזל גמור, מכיוון שהבעלים מוחל על שקיות אלו, והוא רוצה שיבואו ויעטפו אפילו כל פריט בשקית, אולם נראה שאין זה ראוי ואולי מדרבנן אסור כגזרה.