שליחות בחו"ל

השאלה:

שלום רב,
אנו נמצאים בשליחות בחו"ל- הונגריה.
יש לנו תלמידה אשר מעוניינת לעלות לארץ, אך לא יכולה להוכיח את יהדותה מכיוון שאין לה מסמכים מלפני השואה. (גם לאמה אין מסמכים)
כל מה שהיא יודעת- סבתה נולדה בטמישבר-רומניה, וזוכרת שדיברה יידיש בביתה.
למי אפשר לפנות כדי לעזור לה? היא בטוחה ביהדותה..
תודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 1:59:45 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

נראה לי שחשוב ביותר לנסות לבדוק בקהילה בחו"ל. אם לא יהיו לה מסמכים או קרובי משפחה שידועים כיהודים (כגון: אחים, בני דודים וכדו´)היא תצטרך לעבור גיור לחומרא כאן בארץ ישראל. לצורך כך יש לפנות למערך הגיור (כנפי נשרים 7 ירושלים).