שם נוסף לאברהם אבינו?

השאלה: בס"ד

שלום לכבוד הרב,

רציתי לשאול כיצד הסיקו כי שמו של אברהם אבינו ע"ה נקרא גם איתן האזרחי מתוך מקור תורת המנחה פרשת תרומה/דרשה כ"ז עמ´ 295.

תודה,

תהילה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 2:03:25 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הגמ´ בב"ב טו ע"א אומרת שבישעיהו נאמר "מי העיר ממזרח שמש" ומסופר על בריאת העולם מימי אברהם אבינו. ובתהילים נאמר "משכיל לאיתן האזרחי" וגם מסופר על בריאת העולם ותחחילת ההודאה לד´, הראשון שעשה זאת היה אברהם אבינו, ועל כן מכאן שאיתן האזרחי הוא אברהם אבינו.
אולם המהרש"א חדושי אגדות (ב"ב טו ע"א) סובר שיש לימוד אחר, מירח האיתנים, כל האבות נקראים "איתנים" ואזרחי הוא אברהם.