תאונות דרכים

השאלה: נכון היום הרבה אנשים שעשו תאונות דרכים.. ה´ העניש אותם בגלל שעשו הרבה עבריות לא שמרו שבת מכדי שילמדו לחזו בתשובה אבל הרוב לא חוזרים בתשובה אחרי שעברו תאונת דרכים.. עדיין ממשיכים בדרכם להיות חילונים ולא מתקרבים ליהדות ולא יודעים שיש עובדה שה´ מנסה לגרום להם לחזור בתשובה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 2:25:14 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין אנו יודעים חשבונות של הקב"ה, מי ומה הדברים נעשים, אמנם חז"ל נתנו לנו מספר דוגמאות שפעמים מגלגלים חובה על ידי חייב וכדו´, אבל זה לא אומר שכל פעם המעורב בתאונה הוא חייב, יש לקב"ה עוד חשבונות, שאותם אין אנו יודעים. על כן תמיד צריך להתעורר בתשובה, כל מה שקורה לאדם הוא צריך לחשוב בשל מה עשה ד´ לי ככה. אבל אין בכך משום החלטה שזאת היא עצם הסיבה, על כן לא כדאי לעשות חשבונות של הקב"ה אלא כל אחד צריך לעשות את חשבנותיו, ולהשתדל להיות טוב יותר. באופן כללי אדם צריך לתקן את עצמו ולא את זולתו, החבר תמיד יוכל לתקן את עצמו.