אוכל

השאלה: שלום רב, ותודה רבה על כל התשובות
יש לי בבקשה שתי שאלות:
1. כאשר מיכינים פרוסת לחם שסופגים אותה בחלב וחכ"כ בביצה ומטגנים - האם הברכה של זה היא מזונות או המוציא? כי מצד אחד זה ממש ספוג בחלב ומתוק ומצד שני מוסיפים את החלב אחרי שזה נהפך כבר ללחם.
2. האם זה נכון שלפי תורתו של רבי נחמן זה לא בריא לאכול בצל חי? (כי זה לוקח מהאנרגיות או משהו כזה)
תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 4:25:18 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

ו. ברכתה המוציא.
2. יש בעיה לאכול בצל חי שהיה גלוי במשך הלילה, אבל סתם בצל חי אין כל איסור. אמנם בשם הבעש"ט הביא בשיחות הר"ן (אות רס"ה) שאין לאכול בצל חי כלל, אולם גדולי החסידים כולם אכלו בצל חי בתערובות שמן ומלח.