ברכה אחרונה

השאלה: שלום כבוד הרב,

לשמחתי הרבה הצלחתי לאחרונה להתחזק..
אך אינני בקיאה כ"כ בנושא ברכות אחרונות.

אני אשמח מאוד אם תוכל להסביר לי איזו ברכה
מברכים כל כל דבר.
(חוץ מברכת המזון על הלחם)
מתי זה מעיין שלוש? מתי זה על המחיה? מתי זה בורא נפשות?
ואם תוכל להפנות אותי למקום שבו הברכות הללו נמצאות , אשמח מאוד.

תודה מראש! וישר כח על העבודה שאתם עושים פה..

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 12:41:59 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יישר כח על כל המאמצים שלך.

על מיני מזונות (כולל אטריות, עוגות ביגלה וכדו´) מברכים מעין שלש אלא שמקדימים ומסיימים בעל המחיה. על פרי העץ משבעת המינים (ענבים, תאנים, רמון זית) מברכים מעין שלש אלא שמקדימים ומסיימים בעל העץ ועל פרי העץ. בורא נפשות רבות על כל דבר שמברכים עליו עץ, אדמה או שהכל, ואיננו משבעת המינים (בשר, גבינה, דג וכו´).
כדי ללמוד את הברכות והלכותיהן מהספר מקור חיים לרב חיים דוד הלוי זצ"ל.