ברכה אחרונה על שייק פירות

השאלה:

שלום
רצית לדעת כיצד יש להתייחס לעניין ברכה אחרונה של שייק פירות (משקה פירות שנימוחו וברכתם שהכל).
האם להחשיבו כמשקה ואז שיעורו כדי שתיית רביעית, או שמא כמאכל, ושיעורו כדי אכילת כזית?

תודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | חשוון תשע"ו

בס"ד
שלום וברכת 'ד

מכיוון שרוב המשקה הוא נוזלי (חלב, מים, יוגורט וכדו') על כן נראה שיש להתייחס אליו כמשקה. כידוע כתב השו"ע (קצ סעי' ג) שיש ספק בשתייה האם השיעור לב"א הוא רביעית או כזית, ולכתחילה לא ישתה בין רביעית וכזית, וא"כ שוב אין נפק"מ שאין לשתות שייק או פחות כזית או יותר מרביעית.