ברכה על חסה גידולי מים

השאלה: מה מברכים על חסה שגדלה במצע מנותק על מים (כגון היבול של משק "גידולי מים")? בתודה ובברכה יפעת

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ט"ו אייר תשע"ה 10:46

שלום

ישנה מחלוקת האם הברכה נקבעת ע"פ המין וחסה גדלה בדרך כלל באדמה, או ע"פ צורת הגידול ואם כן חסה הגדלה בגידולי מים יש לברך ברכת שהכל. בספר פסקי תשובות (סי רד אות ב) מובאים דעות לכאן ולכאן, ולכן מכריע, שמספק יש לברך ברכת שהכל או יברך תחילה על מין שודאי ברכתו אדמה  וכן על מין שודאי ברכתו שהכל ואחר מכן יאכל את המאכל המסופק.