ברכות

השאלה: לרב שלום!
יש לי מספר שאלות:

ב.במידה ובסעודות שבת לא יוצא לי לאכול לחם מלבד המוציא, האם אני צריכה לברך ברכת המזון?ומה ההלכה לגבי יום חול?
2. אני בת 19 וגרה בבית הוריי. אני מרגישה (וגם אחיי שקטנים ממני) שיש לי הצורך להודות להוריי על הארוחות ולברך אותם בברכת אורח (שאגב באחד הסידורים ראיתי שרשום שגם בנים יכולים לברך).אני שואלת אם אפשר להוסיף את ברכת האורח בברכת המזון לאחר סעודה בביתי שלי?
3. מצה לאחר הפסח ברכתה המוציא או מזונות?

תודה רבה
שני

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 4:34:34 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. השאלה כמה אכלת בהמוציא אם לפחות כזית אזי אפשר לברך ברכת המזון (ולא ברכת נט"י), אם אכלת פחות מכך אין צורך בברכת המזון. אין הבדל בין שבת וחול.
2. אפשר להוסיף כל ברכה שרוצים ובאיזה נוסח שרוצים.
3. אשכנזים המוציא, לבני ספרד יש המברכים מזונות ויש המברכים המוציא כל זמן שאלו מצות של פסח.