ברכות

השאלה:

שלדום,
יש לי 2 שאלות בנושא ברכות-

1.במקרה ששותים מים מבקבוק לאורך כל היום(כלומר-שותים לגימה ואחרי 10 דקות שוב וככה למשך היום..)-מתי צריך לברך ברכה אחרונה? כל לגימה?כל שעה?או כשמסיימים את המים שבבקבוק?

2.אם בירכתי "שהכל" על משהו שאכלתי ואח"כ רציתי לאכול עם זה גם מאכל שברכתו "מזונות", אני צריכה לברך מזונות, או שברכת שהכל פותרת אותי מלברך מזונות?

תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 3:24:29 PM

בס"ד

שלום וברכת ד´

1. השאלה היא האם לא יצאת מאותו מקום, או נשארת באותו מקום, ז"א אדם שיש לו בקבוק וכל היום מחובר אליו הבקבוק, ושותה כל 10 דקות אין צורך לברך.
אבל אם את יוצאת ממקום למקום, ונשאר הבקבוק. יש לחזור ולברך.
2. אם לא היה בדעתך על המזונות יש לחזור ולברך.