ברכות על האוכל במקרה גזה

השאלה: שלום רב! :)

אני בחור דתי בן 21 לא דתי מבית, אלא בעל תשובה.
בבית לא שומרים על הפרדת כלים וכרגע אני לא מקפיד על זה מפאת שלום בית וכדי להקל על המשפחה שלי.
השאלה שלי היא- האם במקרה הנ״ל, אם אני אוכל מצלחת שהיה עליה בשר וכמה שעות אחר כך חלב, מותר לברך על האוכל ?
ואם בושל בסיר דבר בשרי ויום אחר כך חלבי? מותר לברך? ואם על שולחן נמצא דבר בשרי שאחי אוכל נגיד בצלחת אחת וחלבי שאני אוכל
בצלחת אחרת?

תודה רבה ושבוע טוב!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 3:03:17 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הצלחת שמונח עליה חלב היא בד"כ בקר ואפשר להשתמש. הבעיה היא רק בחם.
לגבי הסיר אפשר להגיד סתם כלים אינם בני יומם, וממילא אם בשלו פרווה אין בעיה (לספרדים) לאכול את התבשיל הפרווה. אם הסיר בן יומו, ומבשלים דבר שלא כתכונת הסיר, אזי יש בעיה של הטרפת הסיר ויש להקפיד על כך.