ברכות על מאכלים

השאלה: שלום!
רציתי לדעת כמה פרטים :
מה הברכה הראשונה והאחרונה של קורנפלקס מכל סוג ללא חלב (כריות/קוקומן/צ´יריוס...)? ומהי הברכה הראשונה והאחרונה של קורנפלקס מכל סוג עם חלב? מברכים בנפרד על החלב ועל הקורנפלקס?
מה הברכה הראשונה והאחרונה של בייגלה מכל סוג? (שטוחים, שמיניות, מקלות...)
וכן מה הברכה הראשונה והאחרונה של עוגיות למיניהם (שוקוצ´יפס, ערגליות, חמאה, דובשניות...)
אשמח לפירוט קצר על כל מאכל.
תודה מראש!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 3:11:33 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כל הקורנפלקסים שהוזכרו ברכתם שהכל, אלא א"כ רואים את גרעין התירס שאז ברכתו אדמה, בין שהוא נאכל עם חלב ובין שנאכל בלא חלב. אלא א"כ יש קורנפלקס שיש בו חיטה.
ביגלה מכל סוג - מזונות ולאחריהם מעין ג´. גם כל העוגיות שבשאלה ברכתם הראשונה מזונות ולאחריהם מעין ג´.