ברכת הגומל

השאלה: שלום רב, אקדים ואברך שנה טובה לכולנו!
אני חושבת שאני צריכה להגיד ברכת הגומל. אני פונה לעזרתכם כיוון שאינני בטוחה לגבי מס´ דברים.
אני חושבת שעלי להגיד ברכת הגומל בעקבות אירוע רוחני שהיה לי שבאותו יום גם נפתח לי ספר תורה בבית על ברכת הגומל. בנוסף לפני כמה שנים הייתי חולה מעבר לסתם שפעת והחלמתי ולי זה ברור שזה היה הצלה מלמעלה.לגבי ברכת הגומל ע"י אישה ממה שקראתי באינטרנט לא הגעתי למסקנה כיצד לברך וגם לגבי המקרה הזה ספציפי האם אני אמורה להגיד? כי לא ארצה לשאת לשווא ואם כן אז לא ברור האם בבית כנסת בפני מניין? האם בבית לבד ללא קהל? יש לציין שאינני נשואה ושאני אשכנזיה.גם הבנתי שמותר להגיד 3 עד 5 ימים אחרי בלבד האם זה נכון?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 3:37:25 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

על שמחה רוחנית אין מברכים שהחיינו, כפי שכתב הרשב"א בתשובה. ולכן רק על הצלת הגוף מברכים אולם שמחה רוחנית כגון ידיעה טובה אין מברכים עליה שהחיינו.
כמו כן אין מברכים שהחיינו לאחר שעבר זמן מהמקרה, ועל כן אין לומר שהחיינו על מעשה שלפני שנים.
אולם בכל מקרה כדאי ואפשר לומר נשמת כל חי" וכן "מזמור לתודה", שאין בהם ברכה אבל הם הודאה.

כתיבה וחתימה טובה