ברכת הגומל

השאלה: שלום רב,
אני בהריון שבוע 26. בשבוע 13 הגעתי לבית חולים עם חום גבוה וחיידק נדיר שהגיע לדם.
לרפואה אין מידע על חיידק זה ויודעים להגיד רק שהייתי בסכנת חיים.
השאלה שלי אם אני חייבת להגיד ברכת הגומל עכשיו או בסוף ההריון בעזרת ה´?...
והאם אני חייבת בבית כנסת כיוון שאני מרגישה מאוד לא בנוח להגיע לשם (מתביישת) אני לא פוקדת את בית הכנסת כלל אלא רק בחגים וזו הסיבה שעד כה לא עשיתי זאת.
האם בעלי או אבי יכולים לברך זאת בשמי?...
קראתי גם שנשים יכולות לאמר גם בבית, האם זה נכון?
תודה מראש..

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 4:18:52 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יש לברך ולהודות לקב"ה על הנס שנעשה לך. אין לכך שייכות לעניין הלידה.
אפשר להגיד הגומל בכל מקום שיש עשרה מישראל, אפילו אם זה בבית וכדו´. לכן אם יש התכנסות של עשרה גברים את יכולה להודות.