ברכת המזון מאוחרת

השאלה: שלום,
אני עובד במלצרות ורציתי לדעת, אם אני מתחיל לאכול נגיד ב-19:00 ואני בעצם אוכל כל הערב, כל פעם מכניס משהו קטן לפה, כל פעם שותה , אז אני יכול בעצם לברך רק ב-1:00 לדוגמא, כי בעצם אני לא יכול להתחיל לברך בכל פעם שאני שותה ואוכל, כי אין זמן , אני כל הזמן עובד, תודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 4:19:48 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם אתה כל הזמן במסעדה אחת ואתה מכניס לפה אוכל, כל פחות משעה כשאתה עוד מרגיש את האכילה הקודמת, אתה יכול לברך בסוף העבודה. אולם אם יש הפסקות גדולות יותר עליך לברך כל פעם, או לרכז את האכילות לפעם אחת.