ברכת המזון

השאלה: בשבת ברכתי ברכת המזון ואז ב"הרחמן" נזכרתי שלא אמרתי רצה, בבירכון לא היה רשום מה עושה מי ששכח לומר רצה, אז חזרתי, מדעתי, ואמרתי רצה והמשכתי מ´ובנה ירושלים´. סיימתי לברך והלכתי לבדוק בקיצור אם נהגתי נכון. ראיתי שמי ששכח לומר רצה צריך לחזור לראש ברכת המזון אז כך עשיתי חזרתי ובברכתי שוב, האם נהגתי נכון? כי כבר בברכה הראשונה חזרתי לומר רצה במקום שנזכרתי, אבל לא הייתי בטוחה אם נהגתי נכון וחזרתי לברך מהתחלה את ברכת המזון.

תודה.

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 3:29:04 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

נהגת נכון. מי ששכח רצה חוזר לתחילת ברכת המזון, אלא א"כ נזכר ב"ובנה ירושלים" ואז יש תוספת ברכה.
החזרה הראשונה לא הייתה נכונה, ואיננה עולה כלל. ועל כן צריך לומר את כל ברכת המזון.