ברכת התורה והארץ

השאלה: שלום וברכה
רציתי לדעת מהי ברכת התורה והארץ שמברכים פעמים רבות בסוף תשובות הלכתיות?
אלו שתי ברכות שונות?
בברכה וחנוכה שמח
יונתן

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 4:06:52 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. נוסח זה של "התורה והארץ" הוא שם של המכון, ועל כן בברכת התורה והארץ היא המברכת.
ב. נוסח של "התורה והארץ" היה חתימתם של גדולי ישראל מאז חזרו ישראל לאדמתם, הגראי"ה הרצוג הלוי זצ"ל, והגר"ש ישראלי זצ"ל. ועוד חכמי ישראל שחתמו בכך שהתורה היא זו שבאה מצדו של הקב"ה והארץ היא שנתנה לבי אדם, ויש חיבור בין התורה והארץ. ובייחוד כמכון שהוא פועל לתת את התורה בארץ. יש מובן לברכה זו. ועיין שכבר כתב כן בפרי צדיק פרשת וישלח, על הגמרא ברכות לגבי הנהנה מהעוה"ז בלא ברכה.