ברכת נפשות

השאלה: כבוד הרב שלום !
האם אחרי שמשתמשים בשירותים צריך לנטול ידיים עם ברכה ואז לעשות אשר יצר ?או בלי ברכה?

ומה הם הדינים לברך ברכת הנהנין , זאת אומרת ברכת הנפשות אני צריכה לברך אותה אחרי כל מאכל ששייך לברכת "שהכל" או רק אחרי כל ארוחה ?
אם לדוגמא שתיתי מים צריך לברך ?

והאם מותר לקרוא תהילים בלילה ? יש לי חברה שאביה חזן ואמר שאסור..ואחרים מישיבות וכד´ אומרים שמוטב תמיד .אשמח אם תפתור לי את המחלוקת ..

תודה רבה ..

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 4:36:24 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. המנהג שלא מברכים על נט"י, רק ברכת אשר יצר.
ב. אחרי כל אכילה או שתיה מברכים בנ"ר, ולכן אחר מים צריך לברך.
ג. מי שבמקום אמירת תהילים ילמד תורה עדיף שילמד תורה ולא יאמר תהילים בלילה, אבל מי שלא יכול ללמוד תורה עדיף שיאמר תהילים גם בלילה.

חג כשר ושמח