ברכת שהכל אחרי ברכת המזון וברכת אשר יצר לפני מקלחת

השאלה: שלום כבוד הרב אני שותה מים במשך היום כל היום,באמצע היום אני נוטל ידים אוכל המוציא ומברך ברכת המזון(אני שותה כל היום וזה לא רלוונטי לברך ברהמ"ז "לאחר השתיה") לאחר מכן אני רוצה להמשיך לשתות אני צריך לחזור ולברך שהכל? יש לי מקלחת ושרותים נפרד, כשאני יוצא מהשרותים ואני רוצה להתקלח אני מכיר בעצמי שאם אני יתקלח אני שוב אצטרך שרותים(המים גורמים)אני צריך לפני המקלחת לברך אשר יצר? ומה יהיה הדין אם השרותים והמקלחת באותו חדר אני צריך לצאת לברך אשר יצר ולחזור להתקלח? תודה רבה

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | כ' אדר ב תשע"ט 13:25

ב"ה

שלום וברכה

בתשובה לשאלותיך:

א. אכן לאחר שאתה מברך ברכת המזון, אתה חייב לברך ברכת "שהכל" בפעם הראשונה שתרצה לשתות, כיוון שברכת המזון כוללת בתוכה את גם את המשקים ששתית לפניה.

ב. ברכת אשר יצר מברכים לאחר שיוצאים לשירותים, בלא קשר למה שעתיד להיות. אכן אם תצטרך שוב לללכת לשירותים בעקבות המקלחת, תברך פעם נוספת לאחר שתצא מהמקלחת.

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב