ברכת שהכל

השאלה: אני נוהג כל יום בבוקר לקחת איתי בקבוק מיים גדול ומלא ,ומידי פעם במהלך היום לשתות מעט, כך שבסוף היום הבקבוק נשאר ריק, הבעיה שלי זה לגבי ברכת שהכול ,האם כל פעם שאני לוגם אני צריך לברך שהכול או שאני צריך לברך פעם אחת בהתחלה וזה מספיק...

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 10:58:39 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

צריך לברך כל פעם שרוצים לשתות. לגבי המהלך בדרך נאמר שאפשר להחשיב את הבקבוק כמקום אחד, אבל לגבי שתיה אחר זמן שאין הבקבוק בידך אלא מונח במקום מסויים נראה שיש לברך כל פעם שאתה צמא.