גרנולה

השאלה: שלום וברכה!

יש לי גרנולה בבית ושמתי לב שכתוב למטה "קלוי וארוז ע"י..."
זה אומר שהשיבולת שועל קלויה ולא מבושלת ואני יכולה לברך "בורא פרי האדמה" בשקט?
האם להתקשר אליהם ולשאול אם זה קלוי או מבושל?

ומה הברכה על "מוזלי"? שזה כוס -עם שכבה של סלט פירות בקרקעית, שכבה של יוגורט, ושכבה של גרנולה למעלה?

תודה רבה.

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 4:20:42 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם אוכלים את הגרנולה בפני עצמה הרי ברכתה אדמה, אולם אם משרים בחלב והכל נדבק הרי שברכתו מזונות.
לגבי "מוזלי" נראה שכיוון וכל דבר עומד בפני עצמו ואין כאן עיקר וטפל על כן יש לברך על כל דבר את ברכתו, עדיף לקחת בצד מעט פירות לברך, גרנולה ולברך ולאחר מכן על הלבן ואז לאכול את הכל.