הבדלה

השאלה: שלום
למה באבדלה מברכים על היין ראשון ושותים אותו אחרון ועל הבסמים והאש מקימים את המיצוה ישר?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 4:28:04 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הנר והבשמים הם עצם ההבדלה וממהותה, נר - זכר לאש שהוציא אדם הראשון במוצאי שבת, ובשמים - כנגד הנשמה היתרה שעוזבת אותנו במוצ"ש. אולם היין בא לא לעצם ההבדלה אלא כדי שיהיה לכך חשיבות, כשם שעושים בברית מברכים על היין, וכך אנו מוצאים פעמים רבות שתקנו ברכות על כוס יין, ולכן במקרה זה היין שותים אותו לבסוף.

בס"ד

שלום וברכת ד´

קיבלתי את השאלה לגבי הלימון (ווילה פרנקה) המורכב על וולקה מריאנה. אם העץ כבר שתול באדמה אפשר להמשיך ולקיים, מכיוון שיש המכשירים אותו לכתחילה ומחשיבים אותו כמין אחד. אולם אם עדיין לא ניטע עדיף להחליפו בלימון המורכב על מיקרופילה או לימון גס.