הפסק בדיבור

השאלה: אומרים שיש הפסק בדיבור בין נטילת ידיים לברכת המוציא, ולכן נוהגים לא לדבר. בשבת לוקח זמן עד שבעל הבית מגיע לברך ועד אז כולם מסמנים אחד לשני מה הם רוצים לומר בהימהומים. האם הימהומים אינם נחשבים הפסק?

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 3:45:40 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

האיסור הוא הסחת הדעת, ולכן כל הסחת דעת איננה רצויה, אבל כיוון שחכמים הגדירו זאת בשיחה, א"כ רמז בשקט אין בו משום דברים בטלים, ובייחוד שהוא לצורך הסעודה (בדרך כלל).
על כן יש להשתדל לא להשיח (כולל רמזים) אבל אין חוזרים ומברכים אלא על דיבור והליכה ממקום למקום.