הפרשת תרומות ומעשרות

השאלה: שלום רב לכבוד הרב/נים,

איך מפרישים תרומות ומעשרות על פרי בודד (מנגו) שהוא טבל וודאי?
חברתי אמרה לי שאפשר לחלל אותו על כף סוכר אחרי שמברכים את ברכות ההפרשה, ואומרים "על כף סוכר" במקום "על מטבע" בכל מקום שכתוב מטבע.

האם יש סימוכין למנהג זה?, ואם כן מה עושים עם הסוכר? שופכים לכיור/לפח/עטוף?

תודה רבה מראש,
שבת שלום!

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 3:38:20 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לוקחים מהמהנגו מעט יותר מאחוז (כולל תרומה גדולה ותרומת מעשר), אומרים את הנוסח. במעשר שני צריך לחלל על מטבע או על כף סוכר. בכל מקרה שופכים את הסוכר בכיור (חילול על סוכר הוא מנהג עתיק בא"י).

כתיבה וחתימה טובה