כמה שאלות

השאלה: שלום רב
1.אני החלטתי ללבוש ציצית מתחת לבגדיי
אני לא יודע את סדר הפעולות, האם אני מברך ואז לובש את הציצית או קודם לובש אותה , האם אני אומר את התפילה כשגופי העליון עירום בכדי שאלבש אותה ולאחר מכן חולצה?
האם לאחר ברכה על הציצית אני צריך לברך שוב על ציצית (הציצית הגדולה הזאת שאיתה מניחים תפילין?)
2. האם כשמניחים תפילין אפשר להניח עם רגליים יחפות או שחייב לכסות את הרגליים?

3. אני כהן ומעולם לא הייתי בבית כנסת בשחרית - ביום חול, שאלתי היא , איך הכהנים עולים לברך את העם כשהם עם תפילין הרי צריך ליטול ידיים לפני..

4. אני מאוד מעוניין ללמוד גמרא,קניתי את מסכת ברכות מהדורת שוטנשטיין.. האם יש אתר שיכול להנחות אותי בשימוש?

תודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 12:39:15 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אני מחזק את ידיך בדרכך החדשה. ככלל חכמינו למדו אותנו עשה לך רב, ומכיוון שאתה מתחיל כעת בדרך ארוכה, העולה לבית אל, נראה שיהיו לך הרבה שאלות, על כן כדאי למצוא מישהו בשכונה שלך קרוב ללמודים שלך, שהוא יוכל תמיד לענות לך, כמו כן ידע את מצבך, ועל כן כדאי מאד להתחבר עם רב מסויים. וזה מה שהמשנה אומרת "עשה לך רב".
לעניין שאלותיך:
1. משאלתך אני מבין שיש לך ציצית קטן וטלית גדול, ועל כן יש לברך רק על הטלית הגדול כשאתה מתטעף בה, ויש לברך לפני העטיפה של הטלית הגדול, ולא לפני הטלית הקטו.
2. אפשר גם ברגלים יחפות, למרות שכך היה מנהג עכו"ם ללכת יחף , אבל אנו בימינו רבים מתפללים עם רגל יחפה.
3. הכהנים לפני הנטילה מפרקים את הקשר של התפילין נוטלים ידים ומחזירים חלק מהרצועות.

על והצלח בדרכך, אולם כדאי להשתדל למצוא אדם שמכיר אותך היטב והוא בקי בהלכות, ועשאהו לך לרב.

אכפול לך שלמי תודה על מכתבך המנומס והמכובד.