מה מברכים אחרי פירות ומה מברכים לפני אורז?

השאלה: שלום.
איזה ברכה מברכים אחרי אכילת פריות. ברכת בורא נפשות או על המחייה? אני חשבתי שזה היה על המחייה כי כתוב בזה קטע מיוחד שמוסיפים באכילת פירות אבל היא אמרה שזה רק פירות משבעת המינים אז אני מבולבלת.
וגם איזה ברכה מברכים לפני אכילת אורז? (אני אשכנזיה.) תודה רבה.

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 4:17:57 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם הפרי הוא משבעת המינים (חטה, שעורה, גפן מברכים על העץ ועל פי העץ. אם הפרי איננומשבעת המינים (תפוח עץ, אגס, אפרסק וכו´) הברכה האחרונה היא בורא נפשות רבות.
לפני אורז מבושל מברכים מזונות, אם הוא גרגירים ללא דיבוק מברכים אדמה.