מה מברכים על פטרוזליה..?

השאלה: שלום וברכה!

מה מברכים על פטרוזליה, כובסרא וכו´, מי שאוכל אותם לבד, ז"א רק את העלים האלו, לא בתור קישוט ולא בתור תבלין, פשוט את העלים האלו כמו שהם..?
לכאורה מרן המחבר (או´ח סימן ר´ד סעיף א´) פסק שצריך לברך שהכל, וכן גם פסק ´וזאת הברכה´ כיוון שאין רגילות לאכול אותם ככה, אבל אולי היום השתנתה המציאות ויש אנשים שרגילים לאכול את זה ככה לבד..
כמו כן ´וזאת הברכה´ פוסק שגם על בצל חי לבד מברך שהכל.
מה דעת הרב בנושא..?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 12:52:05 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

עיין במרן שכתב "בכמון וכוסבר ... שהכל" והוסברו הדברים על ידי הרמ"א "דלטעמא עביד ולא לאכילה", וא"כ נראה כשם שכמון לא נאכל בפני עצמו אלא לטעם גם הכוסברא שבשו"ע היינו שלא נאכל בפני עצמו אלא לטעם, ואולי אפילו היו מוצאים אותו מהמאכל. אולם כל זה בזמנם, אבל בימינו שאוכלים פטרוזליה כמות שהוא ולא נעשה רק לטעם, וכן כוסברא נאכל כמות שהוא, על כן נראה שיש לברך בפה"א. עיין בגר"א שסובר שיש לברך אדמה ובייחוד בימינו יש לברך אדמה. עיין ילקוט יוסף.