מסכת ברכות ב עמוד ב

השאלה: שלום לכבוד הרב שאלה בה מסכת ברכות כתוב " משעה שהכהנים נכנסים לאכול בתרומתם " למה כתוב את המילה נכנסים למה נכנסים בימקום רק אוכלים לכאורה היא מיותרת המילה ניכנסים  אם כבוד הרב יוכל לתת לי בבקשה את התשובה אפילו רק מה שהו חושב אני ישמך אני ועוד כמה חברים מירושלים לא דתים התחלנו את הנושה ולא ידענו להמשיך כבוד הר בבקשה גם אם לא מצה תשובה לסוגיה הן שלך לי מיל עד יום שלישי אם מצה תשובה או לא תודה כבוד הרב

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 4:23:28 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

"נכנסין" הכוונה היא נכנסים לעיר, המקוואות שלהם היו מחוץ לעיר (מחשש מים שאובין) וחוץ לעיר היו מעיינות וכדו´, הטובל היה טובל מחוץ לעיר בשקיעת החמה ונכנס לעיר עם צאת הכוכבים ומשעה זו קורין את שמע. (עיין תפארת ישראל ברכות א, א).

לדעתי כדאי שלמדו עם אדם שכבר מכיר את הגמ´ כדי שתוכלו לעבור את הדברים בהבנה מלאה.