מסעדה-ברכות

השאלה: בס"ד=]

שלום כבוד הרב!

ככה.. אם מסעדה(סושי\בשר) שיש בה אוכל שברכתו-מזונות\שהכול רוצה להוסיף למסעדה לחם-כדי שהלקוחות יברכו המוציא והם יהיו פטורים מלברך על כל מנה שהזמינו,כמה שאלות בעיניין זה:
1)אדם שרוצה לצאת ידי חובה ע"י ברכת "המוציא" צריך לאכול כזית,נכון?
עכשיו,אם כזית זה חצי פיתה .. אז הוא צריך לאכול את כל החצי פיתה כדי שיוכל לברך ברכת המזון?(בנוסף ללחם גם אכל מזונות ועוד..קבע סעודה)
או מספיק שיוכל חתיכה קטנה של לחם ואת השאר ישלים עם הסעודה של המזונות?

2)האם מותר לעשות ככה? לברך פעם אחת המוציא- ולא כל פעם על כל מאכל אחר שהוא אוכל?

3)עכשיו בעיה יותר גדולה:אם באים אנשים שלא שומרים תורה ומצוות לא מברכים על הלחם,זה בסדר לשים את הלחם במסעדה?
או עדיף שלא כדי לא להחטיא אותם?

אני מקווה שכבוד הרב הבין למה התכוותי, אם לא אני יסביר,
תודה מראש!תזכו למצוות

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 2:50:15 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. כדי לברך המוציא וברכת המזון יש לאכול כזית, כדי לברך על נטילת ידים יש לאכול כביצה.
אכילת הלחם צריכה להיות מהלחם עצמו (כפרוסה).
ב. מותר אם אוכל כזית, לכתחילה צריך שיאכלו כזית פת לפני אכילת המאכלים האחרים.
ג. מחטיאים אותם גם במים וירקות וכדו´, אבל השאלה האם זו אחריות בעל המסעדה.