מעשר ירקות

השאלה: שלום כבוד הרב,
רציתי לשאול בקשר למעשר ירקות.
1.אם קניתי ירקות ואכלתי ברחוב או הבאתי ישר למשרד ולא לבית, האם עלי לעשות מעשר?

2.הבנתי שלאחר קריאת הנוסח עלי לפדות כביכול את המעשר בכסף, אז רציתי לשאול מה לעשות עם הכסף, האם עלי לתרום אותו?

תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 3:12:28 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. קניה ברחוב יש לדעת האם החנות מפרישים בה תרו"מ או שעומדת תחת פקוח רבנות מוכרת, במקרה שיש תעודת כשרות (תקפה) אפשר לסמוך על ההפרשה בחנות.
2. קנית בחנות שאין השגחה יש להפריש תרומות ומעשרות, יש להפריש את כל ההפרשות, תרומה גדולה, מעשר ראשון, תרומת מעשר, מעשר עני (בשנה הבאה מעשר שני). אין הבדל לאן הפירות הגיעו אם לבית או למשרד, בכל מקרה כזה יש להפריש תרומות ומעשרות.
3. הפדיון הוא רק של מעשר שני, והשנה היא שנת מעשר עני, על כן אין פדיון מעשר. את המעשר עני (בירקות החייבים בו) יש לתת לעני. את הנתינה אפשר לעשות דרך מכון התורה והארץ (086847325). בירקות מראש השנה תשע"ב יש לתת מעשר שני ואותו פודים, ג"כ אפשר לעשות דרך בית האוצר (טל. הנ"ל).

שבת שלום