מעשר עלי תה

השאלה: שלום. יש לנו בגינה עלים לתה. האם כל פעם שאנו קוטפים צריך לעשר או שאולי אפשר לעשר פעם אחת מכל השיח, מעשר שיחזיק לזמן? או שיש פתרון אחר? האם אפשר להפקיר? ואיך נעשית ההפקרה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 3:29:59 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. עדיף להפריש כל פעם שקוטפים, על כן אפשר לקטוף לשבוע מראש להפריש ולשמור במקרר.
ב. אם אין אפשרות לשמור במקרר, אפשר בשעת הדחק להפריש מראש, כל שבוע מראש, במקרה כזה צריך לתלוש קצת יותר מאחוז ממה שיקטף בשבוע הקרוב. לקחת את האחוז הזה ולהפריש לפי נוסח מיוחד (משפט כהן סי´ לו) ויש לדאוג שכמות זאת לא תאבד במשך השבוע, וכמו כן כל פעם שקוטפים לומר שזה על סמך ההפרשה מראש.