מעשר פירות

השאלה: לכבוד הרב שלום
הייתי בבקשה רוצה לדעת לגבי מעשר פירות וירקות עכשיו שהסתימה שנת השמיטה לא נותנים מעשר עני אלא מעשר שני השאלה שלי מה זה אומר שיש לחלל את המעשר השני במשהוא שהוא שווה פרוטה?מה הסכום של פרוטה בכסף של ימינו? וכן מה עושים עם הכסף אחרי שחיללתי את הפירות/ירקות עליו בתודה מראש...

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 12:36:32 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

את המעשר שני (חלק מהתרומות ומעשרות)צריך לחלל על פרוטה, בימינו הפרוטה כ 7 אגו´, מחללים את המעשר שני על פרוטה במטבע המיוחדת לכך(כגון שקל). אם הירקות חייבים בודאי במעשרות הרי שצריך להפריש בברכה ולחלל, ואם זה ספק יש להפריש בלא ברכה ומחללים את המעשר שני.
לאחר כ13 חילולים, אפשר לחלל את השקל על פרוטה ולהמשיך לחלל.
אם אתה חושש להסתבך בחילולים הללו כדאי שתיצור קשר עם בית האוצר ושם ידריכו אותך כיצד אפשר להקל על החילולים. (086847325).