נדר וברכה להצלחה בלימודים

השאלה: רבני מכון התורה והארץ שלום ,
ברשותי שתי שאלות :
לפני כמה זמן נדרתי נדר והפרתי את הנדר
מה לעשות ?

האם יש ברכה מתאימה להצלחה בלימודים ?

תודה ושבוע טוב , שיר

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 3:42:55 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

חז"ל שללו בצורה מוחלטת נדרים, בין אם יקוימו ובין אם יופרו, ומתארים זאת כבניית במה (מזבח חיצוני) והקרבת קורבנות עליו, שאלו דברים חמורים. על כן דבר ראשון שעליך לעשות הוא לקבל בקבלה גמורה שאינך נודרת עוד נדרים, אלא הכל "בלא נדר".
דבר נוסף שעליך לעשות הוא לגשת לשלשה אנשים, (מתוכם אחד שמבין בנדרים) ולהתיר את הנדר שנדרת, על ידי פתח. הרב שמבין את הנושא ידריך אותך, איך פותחים בנדר.
אבל עיקר התשובה הוא חרטה, וידוי וקבלה לעתיד שיותר לא תנדרי נדרים.