צליאק

השאלה: שלום רב,
רשמתי בעבר את השאלה אבל אני לא מוצאת את התשובה ואני חייבת לדעת.
אני חולה בצליאק שזה רגישות לגלוטן הווי אומר שאני לא יכולה לאכול שום דבר שעשוי מחמשת הדגנים.
האוכל שלא הוא תחליף כמו קונפלור ,קמח תירס קמח חומוס וכודמה מה אני צריכה לברך על זה? או כל מקרוניים שהם תחליף או בורקס תחליף וכודמה?
האם אבא שלי יכול לברף הקידוש על "פיתה" תחליף וזה ייחשב כמוציא?
תודה רבה

התשובה

הרב יואל פרידמן | 2/3/2013 1:21:55 AM
בס"ד

שלום רב,

על כל המוצרים שאינם עשויים מחמשת מיני דגן, לא מברכים מזונות או המוציא, אלא שהכל. אם אביך יברך ברכת המוציא זה לא יועיל בישבילך, שכן את אינך אוכלת לחם.

בברכת התורה והארץ,

יואל פרידמן

אתר המכון: