אדוני הרב זאת שאלה דחופה וחשובה אנא מימך ענה לי עליה בהקדם

השאלה: שלום אדוני הרב..
אני בת 17 וחצי וניכנסתי להריון.. אני נמצאת בהחלטה נורא קשה בנושא זה בן זוגי ואני יוצאים כבר למעלה משנה הוא בן 23 ונכנסתי מימנו להריון, הלכנו לעשות בדיקות הכל ביחד והתשובה יצאה חיובית אני בהריון הוא נורא שמח, וגם אמא שלו נורא שמחה שניהם נורא רוצים שאני אשאיר את הילד לא רק הם אלא גם אני רוצה להשאיר את הילד בן זוגי אמר לי שעם אנחנו ניקח החלטה להשאיר את הילד אז אנחנו נתארס וניתחתן בהקדם האפשרי, אך שלוש הבעיות שגורמות לי לחשוש מכך הם שדבר ראשון הגיל שלי אני עוד צעירה לא סיימתי לימודים נישאר לי עוד שנה של לימודים, אין לי עבודה קבועה אני מפחדת שלא אוכל לטפל בילד כצריך ולתת לו כל מה שיצטרך החשש השני שלי הוא תגובתם של הורי אני נורא מפחדת לספר להם על כך כיוון שאני פוחדת מתגובתם כיוון שהורי נורא קשים
והדבר השלישי הוא שבן הזוג שלי הוא אומנם בחור מסודר ובחור אחראי אך יש לו נטיעה להיסתבך כל הזמן עם שטויות במשיטרה שזה הדבר שהכי מפחיד אותי לגביו שעם אני אשאיר את הילד חס וחלילה יקחו לי אותו ואני אשאר ללא אב לילד..
ועוד סיבה שנורא מדאיגה אותי היא שבמידה ונחליט להשאיר את הילד ניצטרך להיתחתן (לא החתונה מדאיגה אותי) אלא העובדה שעוד לא הספקתי להתגייר אבא שלי יהודי אך אמא שלי לא אומנם כל האחים והאחיות שלי כולם מגויירים ונשואים ואני כיוון שנשארתי הקטנה במשפחה עוד לא הספקתי ואני חוששת שאני לא אצליח להיתגייר בזמן עד לנישואים שלא יראו בטן
אנא אדוני הרב עזור לי להגיע להחלטה כיוון שזוהי החלטה נורא קשה ואינני יודעת מה לעשות
אודה לך עם תחזיר לי תשובה בימהרה כי לא נישאר לי הרבה זמן להגיע להחלטה.
אודה לך מאוד נטלי..

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 2:28:01 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

המצב שאת מתארת הוא מורכב ומסובך מאד, יש בו הסתכלות דתית, חברתית וכללית, ועל כן יש כאן הרבה השקפות, והעצה הטובה ביותר שאני אוכל לתת לך היא למצוא משהו באזור מגורייך שמכיר את כל הצדדים שאת מנית במכתב ויכול להתיחס אליך באופן אישי.
אולם אתן לך מספר עצות פרטיות:
א. גיור נראה לי שלא תוכלי לעבור אפילו עד הלידה. מכיוון שאני מבין שהבחור המדובר איננו שומר תורה ומצוות (אם אני טועה אנא תקני אותי) כמו כן את כנראה לא לומדת בבית ספר דתי, כך שרוב הסיכויים שלא תוכלי להתגייר במהירות, ובייחוד במצבך שאת בהריון. מכאן עולה שאת נושא הגיור הזריז כדאי להוריד ממערכת השיקולים (אלא אם כן את והחבר שלך שומרי תורה ומצוות שאז המצב יכול להתקדם מהר יותר).
ב. מלבד מה שכתבתי לך לעיל לפנות לייעוץ מקצועי, כדאי לך מאד לשתף את ההורים שלך בנושא, כיוון שכל אדם צריך גב חזק להחלטות מהסוג שלך. אם אינך יכולה לשתף את ההורים אולי אחות נשואה או גיסה קרובה, כל אדם צריך עוד מישהו קרוב בהחלטות אלו.
ג. מבחינה הלכתית, אם את לפני 40 יום מתחילת ההריון, מותר לך לעשות הפלה. אולם יש בכך חשש של פגיעה גופנית (לפעמים בגרידה בשלב כזה יש חשש לפגיעה באברי ההולדה בעתיד), כמו כן יש בכך פגיעה אם את רוצה להמשיך לחיות עם החבר והוא רוצה את הילד, על כן אתם צריכים לקבל החלטה במשותף, אבל בסוף ההחלטה תהיה שלך. כמו כן בכל גרידה יש חשש לפגיעה נפשית באשה, על כך שפגעה בפרי בטנה.
ד. אם תחליטי להשאיר את התינוק ולגדלו לבד, אפשר לפנות לאגודת "אפרת" (בירושלים, אפשר לאתר בגוגל) שמתמחה בבעיות אלו ומסייעת רבות לפתרונן, כדאי לפנות אליהם.
ה. כמו כן מכיוון שברור שהחבר הוא אבי העובר, כדאי לדאוג שיהיה בידך אישור אבהות של החבר, לצורך זה כדאי לפנות לייעוץ משפטי.

בהצלחה