אני לא יודע אם אני יהודי

השאלה: שלום, קוראים לי נתנאל ואני בן 12.
היום בשיעור היסטוריה יצא לנו לדבר על האיסלם,
לאט, לאט, הבנתי מהמורה שיהודים - הם מי שלפחות אימם יהודיה.

אבל במקרה שלי רק האב יהודי והאם נוצריה.
אימא שלי הלכה לאולפן גיור, פעמיים, אבל בשני הפעמים האולפן נסגר מסיבות מסוימות.
ועכשיו אני לא מבין אם אני יהודי.

שמעתי שבמקרה שלא, אפשר להתגייר.
מאיזה גיל אפשר להתגייר? איפה? איך?

תודה רבה לכם.
אני כבר ממש לא יודע מה איתי, וזה ממש מדכא.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 7:44:03 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

השאלה שלך היא רצינית מאד, ותחילה עליך לשוחח בצורה גלויה עם הוריך על מעמדך, יתכן ואפשר לדבר עם אחד ולאחר מכן עם השני. בכל אופן הנושא רציני וחשוב שתהא ביניכם שיחה. אם הנתונים כפי שאתה מוסר נכונים (צריך בדיקה טובה) הרי שעל מנת להיות יהודי צריך תחילה להבין מהי יהדות, דהיינו אמונה בבורא עולם וקים מצוות, ולאחר מכן כאשר אתה מוכן בהבנה נפשית זאת עומדות בפניך שתי אפשרויות א. אם אמך תתגייר מוקדם (לפני היותך בן 13) הרי שהגיור שלה יכול להועיל לך. ב. אם אמך תתגייר אחר היותך בן 13 שנה, אתה ג"כ תצטרך לעבור גיור בפני עצמך. הגיור זה לא דבר מסובך למי שמאמין בקדוש ברוך הוא ומוכן לקיים מצותיו.
אני מאחל לך הרבה הצלחה, והרבה כח להתמודד עם מצבך, אבל בטוח לפי נוסח השאלה שיש לך את הכוחות הללו, צריך לנהוג בזהירות ביחד עם ההורים למען שתוכלו להשאר מלוכדים וחזקים.