בבקשה עזרה זה דחוף

השאלה: לרב שלום,
אני בת 18 באה ממשפחה לא דתייה אבל זה לא העיניין,
לפני כמה שנים התחלתי קשר עם בחור לא יהודי [האב יהודי והאמא לא]. התארסנו ותיכננו לטוס ולהתחתן, אבל נכנסתי להריון ואני כבר בחודש חמישי והחלטנו שלא נטוס אבל זה יצר הרבה סכסוכים מצד משפחתי, אמא שלי זרקה אותי מהבית ואף אחד מהמשפחה לא מעוניין בקשר איתי.
היינו מאוד מאוד רוצים להתחתן בארץ אבל זה בלתי אפשרי להתחתן ברבנות כי הוא לא יהודי,
השאלה שלי היא האם אפשר איכשהו שהוא יעבור גיור זריז? הוא מוכן לעבור גיור אבל הבעיה היא שזה לוקח הרבה זמן ואנחנו רוצים להתחתן לפני הלידה כדי ליישר את ההדורים עם המשפחה שלי ושהילד לא ייחשב ממזר.

תודה רבה!
אלבינה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 7:54:57 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הילד שיוולד לא יחשב להיות ממזר לעולם, מכיוון שהוא לא נולד מאשת איש, ועל כן אין חשש ממזרות על הילד, הוא יהיה יהודי.
לגבי שאלת הגיור, נראה שגם את צריכה להפנים את המושג גיור, אין גיור שינוי מעמד במשרד הפנים, צריך לשנות דרך חיים, ולכן גם את וגם הוא צריכים לשנות דרך חיים, להתחיל לנהוג בדרכה של תורה, ועל כן אם תקבלו עליכם לשמור שבת, טהרת המשפחה כשרות וכדו´ אפשר יהיה לעבור גיור. בלא הכרה על שינוי בדרך החיים אין אפשרות של גיור.