ברית מילה

השאלה: שלום כבוד הרבה
ברצוני לשאול שאלה לגבי ברית מילה
בעזרת השם בשבוע הקרוב אני מחכה ללידתי הראשונה
לפני 5 שנים התגיירתי
השאלה שלי היא האם בברית מילה של הבן שלי ב"ה אני אצתרך להגיש אישור למוהל שמעיד על היותי גיורת יהודייה או שלא מבקשים. הרי לא עושים ברית למי שאימו איננה יהודייה.אם צריך להגיש אישור, האם אישור של משרד הפנים על שינוי דת ולאום מספיק או שצריך לגשת לרבנות בשביל להנפיק אישור נוסף?
תודה על תשובתכם!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 7:57:40 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

באופן כללי אין צורך להגיש שום אישור, ובייחוד אם את נשואה כדת ישראל, הרי שיש לך כתובה וכדו´, ואם מישהו יעלה איזה סברא יש בידך את המסמך הטוב ביותר שהוא כתובה יהודית. כמו כן אני מבין שיש בידך תעודת המרה, כך שלא נראה לי שצריכה להיות איזה בעיה או ספק, אין זה מתפקידו של המוהל להתעניין בשאלות אלו, שהרי אתם זוג יהודי, ומוכרים ככאלו, ואין צורך להכנס לשאלה זו, אולם במקרה שתתעורר יש בידך את כל התעודות הטובות.
עצתי שתתרכזי בהכנה ללידה, שהקב"ה ישלח לכם עזרו מקודש, ואי"ה הכל יעבור בשלום ובנחת רוח, ותגדלו את הנולד לכם לתורה לחופה ומעשים טובים, בשלווה ושמחה.